Välkommen till Gefle IF F17!

Till säsongen 2021 startar ett nytt F17-lag upp sin verksamhet i Gefle IF.
Mer information om spelare, ledare och verksamheten kommer fortlöpande att publiceras här på hemsidan.

Följ våran resa på instagram: @gefleif_f17 och #GEFLEIFF17 under året!

En sista roadtrip avslutar säsongen 2021
2021-11-16 22:13
Foto: Från säsongens sista tävlingsmatch mot Vaksala SK

Säsongen går mot sitt slut för laget!

Vi tränar på under November månad, som snart ser sitt slut, vi har haft några spelare på provträning och kommer under veckan att ta emot de sista i provträning.

För att avsluta säsongen på bästa sätt så ska vi iväg på en sista roadtrip tillsammans och den resan går till Örebro där vi ska spela mot KIF Örebro F17, matchen spelas Söndagen den 28/11 på Mellringe IP.

Spelarna kommer sedan att gå på ett månadslångt uppehåll och är träningslediga under December för att samlas igen i början av Januari, och då i den nya konstallationen för akademin och hur den ska bedrivas under säsongen 2022.

Fortsättningsserie F17 SM Norra Svealand 2021
2021-09-17 12:58
Foto: Henrik Lorenz

Grundserien i årets F17 SM är färdigspelad och nu står vi inför nya matcher som kommer att spelas under perioden September-Oktober. I fortsättningsserien kommer vi att möta Enköpings SK (Borta), IK Brage (Borta) och Vaksala SK (Hemma).

Kommande vecka har vi sista matchen i F17 DM då vi tar emot Hille IF på Gavlevallen på Onsdagen den 22/9 klockan 20.15. Lördagen den 25/9 åker vi ner till Enköping med avspark 14.00 på Korsängen, samtidigt som F15 spelar sin sista Nafu-match borta mot Järbo IF - där vi också kommer att ha spelare med.

Spelschema fortsättningsserien:
Enköpings SK - Gefle IF, Lördagen den 25/9 14.00.
IK Brage - Gefle IF, Lördagen den 9/10 16.00.
Gefle IF - Vaksala SK, Söndagen den 24/10 klockan 16.00.

Vi har också förfrågningar från andra F17 lag om träningsmatcher under eftersäsong vilket vi kommer kolla utrymme för att genomföra, hemma och borta.

Gefle IF akademi
2021-08-03 20:36
Så här uppträder en akademispelare i Gefle IF

• Våra Principer: 1Spela bollen efter backen om det går, i luften om du måste, 2. Spela bollen framåt om det går, bakåt om du måste. 3. Ta bollen framåt om du kan. 4. Ta bollen från motståndaren om du kan, avvakta om du måste.
Uppehåll
2021-07-08 13:15
Sista träningen för vårsäsongen på Gavlevallen. Träningen bestod av tävlingar; individuellt och i lag, samt femzonersspel.

Nu har vi gått på uppehåll!

Vi kommer att ha uppehåll mellan 8-25 Juli, Måndagen den 26 Juli klockan 19.30 är vi igång i kollektiv träning igen. Samma vecka, 1 Augusti, har vi återstart av serien då Enköpings SK kommer till Gavlevallen. Äntligen hemmamatch och med publik på läktarna!

Under hösten kommer vi att spela en hel del matcher, 13 matcher på 8 veckor, då vi ska spela F16 DM (2005), F17 DM (2004) samt F17 SM. F15 (2006) matcher tillkommer på dessa 13 matcher, både seriematcher samt DM. Av den anledningen kommer inte laget att ha med sig något speciellt träningsprogram att följa under de kommande två veckorna av ledighet utan vi vill att man ska kunna koppla bort fotbollen ur tanken och återhämta sig från våren och ladda upp fotbollssuget inför hösten. Dock är det bra om tjejerna under sista helgen (23-25 Juli) av uppehållet rör på sig inför återstarten, så vi smyger igång kroppen på egen hand, eller genomför träning på eget initiativ under ledigheten!

Vi har under våren spelat sex stycken matcher med F17 (2 träningsmatcher, 4 seriematcher i F17 SM) plus sex stycken matcher med F15 där vi har fått en fin utveckling och växt in i uppgiften på ett bra sätt. Extra nöjda är vi med prestationerna mot IK Brage och Vaksala SK. Vi har under våren sett individuella framsteg i spelarnas utveckling.

Under vårens matcher har vi ett snitt på 244 spelminuter (medel 250) i truppen för miljöerna F15 och F17 i huvudsak, sen har vi några minuter i F19. Från F15 har vi fått mycket beröm över spelarna som varit med i den matchmiljön. Vi kommer fortsätta att variera matchmiljö; F15 och F17 under hösten. Under våren har vi genomfört 97 kollektiva träningspass exkluderat är de individuella styrkepassen spelarna haft till uppgift att göra utanför lagträningen.

Samtliga spelare har haft minst ett individuellt samtal under våren med någon av David eller Johan, under hösten kommer spelarna ha samtal nummer två. Vi kommer även att kalla in till föräldramöte när restriktionerna så tillåter - vilket vi hoppas vara till omstarten i skarven Juli/Augusti.

Vi önskar spelarna en härlig ledighet; så ses vi laddade och redo inför en rolig och utmanande höstsäsong med start den 26 Juli.

Hektisk vecka då vi får börja spela träningsmatcher igen!
2021-05-30 12:59

Kommande vecka öppnas möjligheten upp för matcher för barn och ungdomar i distriktet, detta tar vi tillvara på maximalat.

Vi har fått till två stycken träningsmatcher som ska spelas under veckan;

1/6 åker vi till Sandviken för att möta Sandvikens IF F16 klockan 20.00 på Jernvallens plan 5.
5/6 tar vi emot Hille IF F19 på Gavlevallen klockan 15.30. Kallelse till matcher kommer att komma ut Måndag respektive Torsdag.

På Onsdag kommer F17 och F19 att ha en kostföreläsning i VIPen med start 18.15.

Förutom det så tränar vi på som vanligt och förbereder oss för seriespel som startar 13/6 då IFK Lidingö FK kommer till Gävle, matchen spelas på Sörby IP med start 15.00.

Gefle IF Fotboll Ungdom, 02/01 18:26
Gefle IF Fotboll Ungdom, 24/09 11:44