Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GEFLE IF
#ETT BÄTTRE GEFLE

Välkommen till Gefle IF Ungdom
 
VI ÄR GEFLE IF FOTBOLL
2018-12-21 12:53


I början av året gav vi Jamback Media och Baringo Kommunikationsbyrå i uppdrag att ta fram en kort film på ett par minuter som skulle ge en bra överblick av klubbens värdegrund, verksamhet och anrika historia.


Här kan ni se resultatet och nedan kan ni läsa om vad de själva hade att säga om uppdraget.

 För att skapa just en sådan film har vi under året satt oss in i GIFs verksamhet så mycket det går. Efter en hel del research insåg vi att Gefle IF har en väldigt omfattande verksamhet som engagerar många människor och gör en stor samhällsnytta. Det har varit utmanande att komprimera detta till ett par minuter, men vi har fokuserat på att fotboll i Gefle IF handlar om mer än bara resultat och serietillhörighet, samtidigt som det finns hopp om en ljusare framtid för elitsatsningen och att varje dag för med sig nya möjligheter.

Vi har sponsrat Gefle IF med den här filmen för att vi tycker att dom gör stor nytta för Gävle som stad och ger oss Gävlebor bra förebilder, möjligheter och aktiviteter för våra ungdomar.

Så här kommer en tidig julklapp från oss på Jamback Media och Baringo Kommunikationsbyrå!


https://www.gefleiffotboll.se/vi-ar-gefle-if-fotboll/


Gefle IF FF omorganiserar för en mer stabil ekonomi och en ljusare framtid
2018-10-30 09:30

Styrelsen i Gefle IF FF har beslutat att omorganisera verksamheten i syfte att, oavsett serietillhörighet för herrarnas A-lag, få en mer stabil ekonomi samt för att ge oss förutsättningar att kunna bygga om med en ljusare framtid i sikte. 

Omorganisationen, som nu i första hand berör verksamheten på kansliet, innebär att tre funktioner försvinner: säkerhetsansvarig, marknadsansvarig samt föreningschef. Den nya organisationen kommer att gälla från och med 1/1 2019 och det innebär att det kommer att finnas en klubbchef, en ekonomiansvarig, en barn- och ungdomskoordinator samt en säljfunktion, till viss del, på kansliet. Den omorganisation som nu görs innebär uppsägningar och reducering av personal.

 

-Det är smärtsamt att behöva ta till åtgärder som innebär reduktion av personal, i synnerhet då vi tappar kompetenta människor med stort hjärta för föreningen och dess verksamhet, säger ordförande Malin Rogström. Vi befinner oss i en situation där vi som styrelse måste ta ansvar och det ansvaret handlar om att anpassa verksamheten till de ekonomiska förutsättningar som vi faktiskt har. Under lång tid har föreningen levt över sina tillgångar och det kan inte fortsätta så. Vi har en plan som vi nu avser att följa för att helt enkelt ge oss möjligheten att börja om och sakta men säkert ge oss möjligheten att bygga om verksamheten, men från en mer solid och fast grund.

 

Styrelsen har upprättat en ekonomisk handlingsplan i syfte att få en mer stabil ekonomisk grund att stå på för föreningen. Den ekonomiska handlingsplanen innehåller bolagisering av något slag, omorganisation med färre funktioner på kansliet, dialog med kommunen kring våra förutsättningar samt ytterligare besparingsåtgärder liksom intäktsökningar. 

 

- Vi har en stor och mångfasetterad verksamhet med en palett som inte många andra föreningar kan stoltsera med. Vi vill vara en förebild för svenskt föreningsliv och visa att det går. För att ge oss möjligheten att nå våra långsiktiga mål med en bredd och en akademi som fostrar framtidens fotbollsspelare samt en dam- och en herrverksamhet på elitnivå, så måste vi nu göra ett omtag. Det är smärtsamt, men nödvändigt, understryker Malin Rogström ordförande i Gefle IF FF. 

-Vi behöver hitta tillbaka till vår kompass och till en gemensam värdegrund där vi inte bara på plan, utan i allt som rör vår verksamhet, där vi arbetar som lagmaskinen Gefle IF FF.  Vägen dit är inte spikrak och vi kommer säkerligen ställas inför svåra situationer, men det är tillsammans vi löser det. Vi har varit uträknade förut, men framgångsfaktorn har då alltid varit vårt gedigna, passionerade lagarbete som gör skillnad, som övervinner hinder och som ger oss oväntade, men efterlängtade segrar. En lagmaskin där vi bygger på varandras styrkor istället för att leta syndabockar. Det är tillsammans vi människor åstadkommer saker och vi vill fortsätta att göra skillnad tillsammans med er, på och utanför planen, för ett bättre Gävle.

 

Styrelsen Gefle IF fotboll

967 AKTIER TECKNADE – NU BEHÖVER VI ER MER ÄN NÅGONSIN
2018-09-21 13:23

64 personer/organisationer har hittills tecknat sig för 967 st aktier i Gefle IF Elitfotboll AB, vilket innebär 1 819 894 kr.

Stort tack till er som är med oss, vi vet att nuläget smärtar i GIF-hjärtat hos många. Ekonomiska svårigheter och sist i Superettan. Vi är Sveriges äldsta klubb och har genom alla år åstadkommit så mycket för många. Men nu är det skarpt läge. Vi är oerhört tacksamma för alla som redan skickat in blanketter, men som siffrorna visar behöver vi bli fler. Många fler. Oavsett hur det går på söndag eller var vi är i tabellen efter sista omgången. Annars kommer det ta lång tid innan vi återhämtar kraft nog att utmana fotbollssverige.

Serietillhörighet 2019 gör ingen skillnad. Givetvis kommer vi göra allt i vår makt för att vara kvar i Superettan och svensk elitfotboll, men om det skulle vara så, att vårt spel på planen inte är tillräckligt och leder till nedflyttning, ändras ingenting. Det innebär snarare att vi då behöver kapital och resurser ännu mer! Det ger oss möjlighet att snabbt ta oss tillbaka och nå våra långsiktiga mål. Det andra scenariet kan annars vara en skuldsatt klubb utanför fotbollens elit…

Vi vädjar nu till alla som sympatiserar med Gefle IF. Alla som tycker att det är viktigt med en fotbollsklubb i stan som skapar engagemang, delaktighet och stolthet. Var med oss i denna satsning. Vänta inte. Skriv ut en blankett, fyll i och skicka in. Få med er familj och era vänner och gör slag i saken! Länk till blankett här: Teckningsblankett Gefle IF

Vi gör det här tillsammans och då kan vi även glädja oss tillsammans. 

Avslutningsvis, hjälten och vår fd lagkapten Robert Strids ord:

”För mig är det en självklarhet att vara med och stötta Gefle IF, även när det är lite motvind. Klubben betyder mycket för mig personligen men även för Gävle som stad. Klubben gör ett fantastisk arbete för integration i Gävle. Under min tid som aktiv såg jag ett stort engagemang för Gefle IF och jag hoppas att fler väljer att vara med. Gävle förtjänar ett elitlag i fotboll.”

Tack för ert stöd,

David Norell-Hussein och hela Gefle IF FF

Över en miljon första veckan!
2018-09-10 10:16

Det har nu gått en vecka sedan det blev möjligt att teckna sig för aktier i Gefle IF Elitfotboll AB. Totalt har 552 aktier tecknats fördelat på 30 personer/organisationer vilket innebär 1 038 864 kr på en vecka!

– Oerhört glädjande med en bra start och att många i ett tidigt skede visat sitt stöd. Det är personer utspritt i landet som skickat in teckningsblanketter och allt ifrån ledare, föräldrar, supportrar och sponsorer. Intresset är stort men vi behöver alla möjliggöra detta tillsammans för att vi ska nå de nivåer vi behöver. Många har möjligheten att i alla fall köpa en aktie och sprida detta i sina bekantskapskretsar och det gör skillnad, säger David Norell-Hussein klubbdirektör Gefle IF FF.

All information kring bolagiseringen och hur man går tillväga finns på följande sida: www.gefleiffotboll.se/bli-delagare-i-gefle-if/

Webbshopen på Intersport åter öppen
2018-08-22 09:25
För att beställa föreningskläder på Intersport följ länken.

https://team.intersport.se/team/gefle-if-fotboll/
Nyheter från våra lag
F17 Akademi, 16/01 09:31 
P 15/16, 09/01 07:55 
F17 Akademi, 19/12 14:14 
F17 Akademi, 18/12 12:47 
U19, 02/12 10:08 
U19, 17/11 20:03 
 
Våra Sponsorer